Groene werkdagen met groepen


Als Tuinvrouw Nijmegen werk ik regelmatig samen met mijn collega’s van tuincoöperatie Weer naar Buiten. We zijn een coöperatie met als oogmerk het maken van mooie, groene stukjes natuur in de leefomgeving. Hierbij staan arbeidsvreugde, het maken van een duurzame en harmonieuze leefomgeving centraal. Dit delen we graag met anderen tijdens onze groene werkdagen met groepen.

In de huidige tijd is het belangrijker dan ooit om bewust om te gaan met onze leefomgeving. Tuincoöperatie ‘Weer naar Buiten’ speelt hierop in door groenwerkochtenden te begeleiden voor groepen. Of je nu een bewoner van een wijk bent of een moestuin wilt aanleggen, wij staan voor je klaar! In dit artikel vertellen we je meer over onze projecten in de regio Nijmegen, met een speciaal accent op de ecovriendelijke wijk Plant je Vlag in Nijmegen Noord.

Wat zijn groenwerkochtenden?

Onze groenwerkochtenden zijn toegankelijk voor verschillende groepen. Bewoners van een wijk kunnen samen hun omgeving vergroenen, terwijl mensen die een moestuin willen aanleggen, praktische tips en begeleiding krijgen. Dit bevordert niet alleen de sociale cohesie, maar ook de betrokkenheid bij de natuur.

In de regio Nijmegen begeleiden wij verschillende projecten die gericht zijn op vergroening en duurzaamheid. Een van de meest inspirerende voorbeelden is de ecovriendelijke wijk Plant je Vlag in Nijmegen Noord. Deze wijk is een prachtig voorbeeld van hoe bewoners samen kunnen werken aan een groenere toekomst.

Plant je Vlag is een unieke wijk waar duurzaamheid centraal staat. De wijk heeft veel groen, wadi’s en een grote speelweide met een boomgaard, die wij samen met de bewoners op ecologische wijze onderhouden. Tijdens onze groenwerkochtenden in deze wijk leren deelnemers hoe ze het gezamenlijke groen kunnen inrichten met eetbare en inheemse planten en hoe ze hun eigen tuin kunnen onderhouden.

De voordelen van groenwerkochtenden

1. Educatie: Deelnemers leren over duurzame tuinpraktijken en biodiversiteit.
2. Sociale Cohesie: Groepen werken samen, wat de onderlinge band versterkt.
3. Duurzaamheid: Bijdragen aan een groenere leefomgeving is goed voor iedereen.
4. Gezondheid: Tuinieren is niet alleen goed voor de natuur, maar ook voor de geest.

Aanleggen moestuin

Als je zelf een moestuin wilt aanleggen, zijn hier enkele handige tips:

Kies de juiste locatie: Zorg voor voldoende zonlicht en goede drainage.
Begin klein: Start met een paar planten en breid uit naarmate je meer ervaring opdoet.
Gebruik inheemse planten: Deze zijn beter aangepast aan het lokale klimaat en ondersteunen de biodiversiteit.
Vraag ons om hulp.

Onze begeleiding

Is jouw buurt of jouw stuk groen toe aan onderhoud, verbetering, of willen jullie het anders inrichten? Dan kun je ons inhuren om groenwerkochtenden te organiseren. Neem contact met ons op. We plannen regelmatig nieuwe data en verwelkomen iedereen die geïnteresseerd is in tuinieren en duurzaamheid.

Groene revolutie

Bij Tuincoöperatie ‘Weer naar Buiten’ geloven we dat iedereen kan bijdragen aan een groenere wereld. Of je nu een ervaren tuinier bent of net begint, onze groenwerkochtenden zijn een geweldige manier om betrokken te raken. Samen kunnen we de regio Nijmegen vergroenen en een positieve impact maken op onze leefomgeving.

Groene werkdagen met groepen zijn een fantastische manier om samen te werken aan een duurzamere toekomst. Met projecten zoals Plant je Vlag in Nijmegen Noord laten we zien dat vergroening mogelijk is, en dat het leuk kan zijn! Sluit je aan bij Tuincoöperatie ‘Weer naar Buiten’ en ontdek de voordelen van tuinieren in een groep. Samen maken we het verschil.